Det har gått många år sedan idrottsföreningen bildades på ett café i byn Nyholm utanför Boliden. Vid starten var medlemsantalet 23 – i dag är man uppe i runt 700. Med tiden har BFFI utvecklats till en typisk breddförening med en livaktig ungdomsverksamhet. Föreningen kan även stoltsera med att ha fostrat många som har nått eliten inom sin idrott, varav ett flertal har varit på landslagsnivå och även tagit SM medaljer av ädlaste valör.

Det var våren 1926 som den där första träffen på fiket i Nyholm ägde rum. Föreningen döptes till Bolidens Allmänna Idrottsklubb, men redan samma höst bytte man till sitt nuvarande namn, Bolidens Förening För Idrott (BFFI).

 

Inbjudan till Fröken Lotten Karlsson i Nyholm att närvara vid föreningens konstituerande möte den 31 augusti 1926.

 

I Föreningen kom det så småningom att skapas sektioner för alpint, atlet, bandy, bordtennis, brottning, friidrott, skidor, orientering, fotboll och ishockey.

Idag lever innebandyn, ishockeyn och fotbollen kvar inom BFFI.

Klubben drivs ideellt och skulle inte ens sett dagens ljus om det inte varit för det stora idrottsintresset i samhället. Styrelsen, kansliet, de aktiva, ledarna och föräldrarna gör hela tiden ett jättejobb med att driva föreningen framåt och arbeta för dess fortlevnad.